سرپرست فدراسیون کوهنوردی امروز 16 بهمنماه، در یک جلسه مطبوعاتی برنامههای آتی این فدراسیون را اعلام کرد. محمدحسین هوایی، سرپرست فدراسیون کوهنوردی در جلسه مطبوعاتی فدراسیون کوهنوردی که ظهر دوشنبه در دفتر امور مشترک فدراسیونها گفت:« بودجه عمرانی فدراسیون کوهنوردی در سال آینده 30 میلیارد تومان درنظر گرفته شده که این رقم به پناهگاهسازی، ساخت و نصب دیواره و تعمیر و نگهداری پناهگاهها اختصاص مییابد.»
وی همچنین از پیشنهاد رقم یک میلیارد و 300 میلیون تومانی فدراسیون برای برنامههای ورزشی خبر داد و گفت:« انتظار میرود سازمان با درخواست فدراسیون برای این فعالیتها که منجر به رونق کوهنوردی و کوهپیمایی در بخشهای مختلف کشور میشود، موافقت کند.» وی بودجه سالجاری فدراسیون را 600 میلیون تومان ذکر کرد.
هوایی، پیش از این بر رعایت اصول زیستمحیطی و تشکیل کمیتهای برای حفاظت از منابع طبیعی کوهستانی کشور تاکید کرده بود.
صفایی، دبیر فدراسیون کوهنوردی تشکیل کمیسیون محیطزیست را وظیفه فدراسیون کوهنوردی ندانست و گفت:« فدراسیون درنظر دارد انجمن محیط کوهستان را که پیشتر تشکیل شده بود در این زمینه فعال کند.»
وی همچنین برنامههای دیگر فدراسیون را تبدیل کردن ایران به قطب کوهنوردی در منطقه و جهان در فاصله زمانی 10 تا 20 سال آینده ذکر کرد.
وی در پاسخ به این سوآل که «برنامه فدراسیون برای رشد صعودهای فنی و کیفی چیست» گفت:« از اهداف کمی برای استعدادیابی و اجرای برنامههای کیفی استفاده میکنیم. این برنامه یک کار اجتماعی بوده و اجرای ان نیازمند زمان است.»
هوایی اظهار داشت:« فدراسیون به دنبال تغییر وضع موجود است. اجرای برنامههای فنی به راحتی انجام نمیگیرد و به همین دلیل از بزرگان و پیشکسوتان دعوت میکنیم.»
وی همچنین در خصوص آمار کوهنوردان گفت:« آماری نداریم و فدراسیون به دنبال جمعآوری اطلاعات و ارایه آمار دقیق از کوهنوردان با صدور کارت کوهنوردی برای کوهنوردان حرفهای است.» هوایی همچنین برنامه دیگر فدراسیون را حمایت از گروههای کوهنوردی دانست و ادامه داد:« گروههای کوهنوردی هم از نظر مادی برای تجهیز و هم از نظر معنوی برای صعودهای برونمرزی و فنی مورد حمایت فدراسیون قرار میگیرند.» به گفته وی، حادثه پیشآمده در علمکوه از سوی کوهنوردان بررسی و به اطلاع گروه برگزار کننده میرسد تا در آینده اتفاقاتی از این قبل نیافتد.
سرپرست فدراسیون کوهنوردی تشکیل کمیته حوادث کوهستان را تنها با حضور نمایندگانی از وزارت بهداشت، حلالاحمر، ستاد حوادث غیر مترقبه و فدراسیون امکانپذیر دانست و گفت:« فدراسیون نمیتواند این کمیسیونها را تشکیل دهد.» کمیسیون بررسی حوادث کوهستان پیش از حضور هوایی به مسایل کوهستان میپرداخت که دوره جدید فدراسیون حتی از جلسات و شکل آن آگاهی ندارند.
برگزاری صعودهای سراسری به مناطق اشترانکوه، هزار کرمان، بینالود و آذربایجان شرقی و کویرنوردی در یزد از برنامههای فدراسیون در دهه فجر عنوان شد.
خبرگزاری میراثفرهنگی ـ ـ16/11/85